Hjälpta djur

Här lägger stiftelsen upp bilder och historier på några av de djur som fått hjälp via Insamlingsstiftelsen Chickas Minnesfond. Bilden är tagen av djurägaren som också givit sitt godkännande till publicering.

Rosa

Detta är huskatten Rosa som är en omhändertagen katt från en dålig miljö där hon utsattes för vanvård. Innan hon hunnit försäkras i sitt nya hem så blev hon dålig. Hon fick feber, kräktes, saliverade och luktade illa ur munnen. Det visade sig att hon tuggat på en växt som var giftig för katter. Hon sövdes, röntgades och undersöktes för frätskador i näsa och hals men lyckligtvis inga skador. Rosa fick behandling och är i dag helt återställd. Rosas familj tackar alla Chickas gåvogivare som gör hjälpen möjlig. Samtidigt passar matte på att råda alla kattägare att sortera bort växter i hemmet som kan vara giftiga för katter.

 

Ben

Denna katt som döptes till Ben, kom till en hustomt för omkring åtta veckor sedan, i ett uruselt skick. Han var fruktansvärt mager och svag, hade sprutande diarré, kunde inte stödja på ena frambenet och han var full av ohyra och tovor. Tomtägaren som blev hans hjälpare tog in honom och han fick först ett bad för att bli av med all avföring han hade i pälsen och sina tovor.
Av sin hjälpare och dennes veterinär har han fått hjälp med de flesta av sina åkommor och sakta blivit bättre. Även magproblemen och diarrén blev bättre men inte helt bra. Hans hjälpare kontaktade Chickas Minnesfond då hen var i behov av lite ekonomiskt bistånd så Ben kunde får komma och utredas av en specialistveterinär. Ben har nu varit på utredning och behandling är insatt. Då veterinären noga följer upp sina patienter ska ny kontakt tas inom kort. Ben är fortfarande inte helt bra i magen och ett nytt veterinärbesök kan komma att behövas. Chickas Minnesfond vill ge fortsatt hjälp till Ben så han blir helt bra i sin mage. Glädjande är att han trots sin lite rinnig mage ändå gått upp från 2.5 kg då han hittades, till 4.2 kg som han nu väger.
Ben saknade ID-märkning men är polisanmäld som upphittad, men ingen ägare har gett sig till känna.
 
 
 

Kasmira

Kasmira är 13 år gammal och har alltid varit en väldigt frisk och pigg katt. Men så upptäcktes en juvertumör som växte fort och krävde operation. Då inga metastar hittades på röntgen opererades Kasmira. Tyvärr fick Kasmira en infektion i såret som krävde en antibiotikakur men nu ser allt bättre ut och Kasmira återhämtar sig med  bästa omsorg av sin familj.

Sudden

Sudden förlorade sin matte när han var sju år gammal. Men han fick omgående en ny kärleksfull familj där han är en högt älskad familjemedlem. Han är nu 14 år ung och behövde lite veterinär omsorg. Nu är det onda åtgärdat och livet som senior fortsätter med glädje och kvalité.

Zimba

Denna stiliga kille heter Zimba. Efter behandling av veterinär är det som orsakade smärta åtgärdat och nu är det är full fart igen. Matte hälsar och tackar alla gåvogivare som ger Chickas Minnesfond möjlighet att hjälpa.  Zimba var föredömligt veterinärvårdsförsäkrad, Id-märkt och registrerad i Jordbruksverkets hundregister.

Tim

Sötnosen Tim är en blandras som haft lite otur i livet och bland annat fått en kvist i ögat, som inte gick att rädda. Men så började han äta dåligt och gick ner i vikt. Nu har Tim varit hos veterinär och fått hjälp med kostnaden för vård och behandling och mår som en prins igen. Genom matte hälsar och tackar Tim till alla gåvogivare som gjort hjälpen möjlig.

Tim

Panda

Panda är en huskatt som varit fullt frisk tills han började tappa aptiten och gick ner i vikt. Nu har Panda fått hjälp med kostnad för vård och behandling av sina symtom och är helt återställd. Han är numera också veterinärvårdsförsäkrad, ID-märkt och registrerad i frivilligt kattregister.

Bubbi

Bubbi är en omplaceringshund som fått en fin och kärleksfull familj. Tyvärr hade han en del krämpor med sig i bagaget som håller på att utredas och undersökas. Turligt nog är Bubbi veterinärvårdsförsäkrad vilket hjälper till med de stora kostnaderna. Bubbi har fått hjälp från Chickas Minnesfond med några akuta bekymmer och mår nu gott i sin familj, som tackar stiftelsens gåvogivare som gjorde hjälpen möjlig.

Linus

Den unga amstaffen Linus är nyfiken och vill gärna undersöka sådant som han hittar i naturen med munnen. Strax innan jul gick nyfikenheten fel och han lyckades svälja ner en bit av en upphittad tennisboll. Olyckligtvis fastnade den i tunntarmen och en operation krävdes. Linus fick ligga inne i sex dygn för återhämtning men kort efter hemgång blev han sämre och fick åter läggas in. 

Men på nyårsafton fick han komma hem och han mår nu mycket bättre. Linus har en bra veterinärvårdsförsäkring men behövde hjälp med den rörliga självrisken för den andra inläggningen. Linus familj är djupt tacksam för hjälpen från Chickas Minnesfond och tackar alla vänliga gåvogivare som gör hjälpen möjlig.

Vega

Hunden Vega är en omplacering som veterinärvårdsförsäkrades direkt då hon kom till sitt nya hem. Men tyvärr upptäcktes en knöl i ett juver innan försäkringens karens löpt ut. Vega röntgades och blodprover togs. Allt visade sig vara ok och ingen spridning till lungorna. Vega fick hjälp av Chickas Minnesfond med en del av kostnaden för juveroperationen. Hon har nu återhämtat sig och är piggelin.

Kisen

Tandsjukdomen FORL orsakade att 17 tänder måste dras ut på före detta hemlösa katten Kisen. Chickas Minnesfond hjälpte till med en del av kostnaden. Direkt efter behandling, veterinärvårdsförsäkrades Kisen för framtida skador och sjukdomar.

Mia

Katten Mias mun var kraftigt angripen av parodontit = tandlossning till följd av tandsten och inflammation och var i akut behov av en munsanering. Trots sina 13 år är hon fullt frisk för övrigt. Mia är självklart veterinärvårdsförsäkrad men den täcker inte kostnaden för detta.
Mia fick hjälp av Chickas Minnesfond med en del av kostnaden och nu är hon frisk, mår bra och fri från smärta. Mias familj tackar alla gåvogivare som gjorde hjälp till henne möjlig.

Thomas

Ungkatten Thomas lyckades ta sig ut vid en flytt och det slutade med ett brutet bakben. Han blev opererad och efter ett antal återbesök är han nu helt återställd. Vid olyckstillfället var han inte veterinärvårdsförsäkrad men det är han nu.

Mädchen

Mädchen blev omhändertagen av djurskyddsinspektörer tillsammans med fyra andra katter efter allvarlig vanvård. Hon har en kronisk tarminflammation som gjort att hon i perioder varit lös i magen men mått bra för övrigt. Nu är hon senior och då hon börjat magra av, har hon nu fått genomgå en noggrann utredning på veterinärklinik. Utredningen har inte hittat några tydliga fel utöver tarminflammationen. Mädchen är föredömligt veterinärvårdsförsäkrad men beloppet har till fullo gått åt till hennes utredning. Veterinär ordinerade inläggning under en dag med dropp, som stiftelsen bidrog med. Hon mår nu bättre och har fått tillbaka sin aptit igen.
  

Om du vill hjälpa...

Insamlingsstiftelsen Chickas minnesfond är en livlina för utsatta djur. Stiftelsen ger djur
nödvändig hjälp när de drabbas av smärta, sjukdom och skada och deras liv är skört och otryggt.
Det ger dem livet tillbaka.