Hjälpta djur

Här kommer stiftelsen att löpande lägga upp bilder och historier på en del av de djur som fått hjälp via Insamlingsstiftelsen Chickas Minnesfond. 

 

Panda

Panda är en huskatt som varit fullt frisk tills han började tappa aptiten och gick ner i vikt. Nu har Panda fått hjälp med kostnad för vård och behandling av sina symtom och är helt återställd. Han är numera också veterinärvårdsförsäkrad, ID-märkt och registrerad i frivilligt kattregister.

 

Bubbi

Bubbi är en omplaceringshund som fått en fin och kärleksfull familj. Tyvärr hade han en del krämpor med sig i bagaget som håller på att utredas och undersökas. Turligt nog är Bubbi veterinärvårdsförsäkrad vilket hjälper till med de stora kostnaderna. Bubbi har fått hjälp från Chickas Minnesfond med några akuta bekymmer och mår nu gott i sin familj, som tackar stiftelsens gåvogivare som gjorde hjälpen möjlig.


Linus

Den unga amstaffen Linus är nyfiken och vill gärna undersöka sådant som han hittar i naturen med munnen. Strax innan jul gick nyfikenheten fel och han lyckades svälja ner en bit av en upphittad tennisboll. Olyckligtvis fastnade den i tunntarmen och en operation krävdes. Linus fick ligga inne i sex dygn för återhämtning men kort efter hemgång blev han sämre och fick åter läggas in. 

Men på nyårsafton fick han komma hem och han mår nu mycket bättre. Linus har en bra veterinärvårdsförsäkring men behövde hjälp med den rörliga självrisken för den andra inläggningen. Linus familj är djupt tacksam för hjälpen från Chickas Minnesfond och tackar alla vänliga gåvogivare som gör hjälpen möjlig.

 

Vega

Hunden Vega är en omplacering som veterinärvårdsförsäkrades direkt då hon kom till sitt nya hem. Men tyvärr upptäcktes en knöl i ett juver innan försäkringens karens löpt ut. Vega röntgades och blodprover togs. Allt visade sig vara ok och ingen spridning till lungorna. Vega fick hjälp av Chickas Minnesfond med en del av kostnaden för juveroperationen. Hon har nu återhämtat sig och är piggelin.


Kisen

Tandsjukdomen FORL orsakade att 17 tänder måste dras ut på före detta hemlösa katten Kisen. Chickas Minnesfond hjälpte till med en del av kostnaden. Direkt efter behandling, veterinärvårdsförsäkrades Kisen för framtida skador och sjukdomar.


Mia

Katten Mias mun var kraftigt angripen av parodontit = tandlossning till följd av tandsten och inflammation och var i akut behov av en munsanering. Trots sina 13 år är hon fullt frisk för övrigt. Mia är självklart veterinärvårdsförsäkrad men den täcker inte kostnaden för detta.
Mia fick hjälp av Chickas Minnesfond med en del av kostnaden och nu är hon frisk, mår bra och fri från smärta. Mias familj tackar alla gåvogivare som gjorde hjälp till henne möjlig.

Thomas

Ungkatten Thomas lyckades ta sig ut vid en flytt och det slutade med ett brutet bakben. Han blev opererad och efter ett antal återbesök är han nu helt återställd. Vid olyckstillfället var han inte veterinärvårdsförsäkrad men det är han nu.

 

Mädchen

Mädchen blev omhändertagen av djurskyddsinspektörer tillsammans med fyra andra katter efter allvarlig vanvård. Hon har en kronisk tarminflammation som gjort att hon i perioder varit lös i magen men mått bra för övrigt. Nu är hon senior och då hon börjat magra av, har hon nu fått genomgå en noggrann utredning på veterinärklinik. Utredningen har inte hittat några tydliga fel utöver tarminflammationen. Mädchen är föredömligt veterinärvårdsförsäkrad men beloppet har till fullo gått åt till hennes utredning. Veterinär ordinerade inläggning under en dag med dropp, som stiftelsen bidrog med. Hon mår nu bättre och har fått tillbaka sin aptit igen.
  

Om du vill hjälpa...

Insamlingsstiftelsen Chickas minnesfond är en livlina för utsatta djur. Stiftelsen ger djur
nödvändig hjälp när de drabbas av smärta, sjukdom och skada och deras liv är skört och otryggt.
Det ger dem livet tillbaka.